Heien
  1. Home
  2. /
  3. Over ons
  4. /
  5. Expertise

EXPERTISE

Heien van prefab betonpalen

Op het gebied van het leggen van funderingen kan de klant kiezen uit een scala aan methoden. Funderingstechniek Heeg biedt voor de reguliere funderingen een methode waarbij gewerkt wordt met het heien van prefab betonpalen. Woningen, (bedrijfs)gebouwen, kantoren, recreatiegebouwen en opslagruimtes worden op die manier van hun onontbeerlijke basis voorzien. Het gebruik van deze prefab heipalen is bijzonder efficiënt en bovendien zijn de prefab betonpalen die worden gebruikt verkrijgbaar in vele gestandaardiseerde doorsneden. Voor elke grondsoort en voor elk gebouw zijn vanzelfsprekend andere prefab betonpalen nodig qua lengte en doorsnede.

Onze opdrachtgever of diens constructeur berekent wat er nodig is voor een bepaalde fundering en aan de hand daarvan zorgen wij voor de juiste palen die in de fabriek dan worden geproduceerd volgens de gewenste specificaties. Vanzelfsprekend voldoen de palen daarbij aan de geldende voorwaarden. Voor het heien van de palen gebruikt Funderingstechniek Heeg BV heistellingen die de palen tot maximaal 24 meter kunnen heien. Ook de levering van de palen en het koppensnellen, waarbij het beton aan de bovenzijde van de paal wordt verwijderd, behoort tot het uitgebreide dienstenpakket!
 

Stalen buispalen heien voor kleine ruimten 

Naast dit scala aan werkzaamheden verzorgt het bedrijf ook het heien in kleine ruimtes. Het funderen van serres of tuinhuisjes, het inpandig aanbrengen van palen voor bijvoorbeeld een onderheide vloer of een machinefundatie vergt een heel andere discipline. Funderingstechniek Heeg kiest in die gevallen voor het heien van stalen buispalen, die met een miniheistelling tot een lengte van ruim 20 meter de grond in kunnen. Hiermee verkleinen we het aantal trillingen en kunnen wij trillingsarm heiwerk verrichten.

Naast nieuwbouw verzorgt Funderingstechniek Heeg ook renovatieprojecten en reparatieprojecten. Daarbij wordt de ontstane situatie waarbij een woning of pand bijvoorbeeld is gaan verzakken weer zo goed mogelijk in de basis versterkt. Bij woningen van soms wel 100 jaar oud zie je steeds vaker problemen ontstaan zoals scheefstand of verzakking. Bij inpandig heiwerk werk worden er palen langs de bestaande fundering geslagen. Daarmee zorgen we ervoor dat verdere problemen worden voorkomen. De klant kan bij de firma tevens terecht voor de fundering bij verbouwing of aanbouw van een pand of woning.