Logo Funderingstechniek Heeg BV Logo Funderingstechniek Heeg BV mobile

Prefab betonpalen

Funderingstechniek Heeg is met meer dan 10 jaar ervaring specialist in het heien van prefab betonpalen. Door gebruik te maken van de modernste materialen en bewezen technieken leggen wij op doeltreffende wijze de basis voor ieder bouwproject. 

Toepassing

De prefab betonpalen staan bekend om het beproefde concept en worden voornamelijk gebruikt voor woningen op nieuwbouwlocaties, bedrijfspanden en loodsen op bedrijventerreinen. Afhankelijk van de locatie en de ondergrond kan het heien enige trillingsoverlast veroorzaken. Wij beschikken echter over materialen en technieken waarmee wij deze overlast kunnen beperken. 

Voordelen & kenmerken

  • Het paalsysteem is grond verdringend; 
  • De palen bestaan uit één element en worden in zijn geheel geheid;
  • De inheidiepte is door kalenderen goed controleerbaar;

Afmetingen

De prefab betonpalen zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen. Wij leveren alle afmetingen vanaf 18 x 18 centimeter tot aan 45 x 45 centimeter, met paallengte’s van 2,00 tot aan 24,00 mtr.  De meest gangbare afmetingen zitten tussen de 22 x 22 en 29 x 29 centimeter. 

Heien van de prefab betonpalen

Afhankelijk van de afmetingen en het gewicht wordt er gebruik gemaakt van een heistelling met heiblokken in de gewichtsklasse variërend van 2,3, 4, 5 en 6 ton. Als richtlijn geldt dat het gewicht van het heiblok zwaarder moet zijn dan het eigen gewicht van de heipaal. Indien gewenst wordt met een koppensneller de bovenkant van de heipalen afgeknipt. Zo kan de fundering direct na het heien worden aangebracht. 

Ekal kalendersysteem

Kalenderen is een actie bij het heien: namelijk het tellen van de hoeveelheid slagen die met een heiblok nodig zijn om de paal over een vooraf bepaalde afstand (25 centimeter) te laten zakken. Het kalenderen vindt plaats door deze slagen te tellen en deze in te vullen op een zogenaamde kalenderstaat. Kalenderen geeft een aanwijzing voor de kleef en de paalpuntweerstand en is een maat voor de draagkracht (welke vooraf is bepaald door middel van berekeningen aan de hand van sonderingen) van de paal.

De kalendering wordt gebruikt als controle op het uitgevoerde heiwerk. Bij onverwachte verstoringen in de grond, bij paalbreuk, of bij te ondiep of juist te diep heien zal de gevonden kalendering afwijken van de verwachte kalendering, en wordt, na eventueel verder onderzoek de paal afgekeurd. Al onze machine’s zijn voorzien van een Ekal automatisch kalendersysteem, en werken volgens de Ekal methode, waarbij de ingenieurs van Ekal het heitoezicht verzorgen. Zie op de website van Ekal voor meer informatie!

Prijs

De prijzen voor het heien van Prefab betonpalen variëren. Dit is afhankelijk van de locatie, de lengte, diameter en het gewicht van de paal. Wilt u een gerichte prijs ontvangen? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan. 

Vrijblijvend oriënterend gesprek

Wilt u meer informatie of advies? Funderingstechniek Heeg is al meer dan 10 jaar actief in het vak en is bekend met alle soorten heisituaties. Voor elke situatie bieden wij een oplossing op maat. Aan de hand van uw specifieke wensen, maken wij een vrijblijvende offerte voor het heien van uw fundering.